Excursió a Prades

El dia 13 de novembre els alumnes de 2n d’ESO vam anar d’excursió a Prades a fer activitats especialment pensades en l’orientació. A dos quarts de nou del matí vam agafar l’autobús cap a Prades. 

Quan hi vam arribar encara no havia vingut cap altre institut. Mentre esperàvem que arribessin vam esmorzar.

Quan ja estàvem tots ens van dividir en tres grups. Un grup va començar fent orientació per la muntanya, un altre fent roadbook pels carrers del poble, i l’altre grup van fer flag. La orientació per la muntanya consisteix en buscar segells amagats pel bosc. Primer ens van donar un mapa, on es veien situats els segells i els camins a seguir. També ens van donar un brúixola per poder orientar-nos. 

El roadbook consisteix en un mapa amb dibuixos del poble i diverses fletxes i senyals per poder arribar a la meta. En alguns punts hi havia uns monitors per comprovar que tot anava bé.  

El flag, és un esport similar al rugbi o futbol americà, però per agafar o prendre la pilota no es pot fer un placatge, s’ha de treure la cinta de la cintura. En aquest cas, només hem fet uns tres jocs, com esquivar el rival, treure el flag al rival o passar i rebre la pilota. 

Després de poder practicar aquestes tres activitats vam dinar i vam tornar cap a Reus. Volem repetir!!!!

Hatim Benallal (2nA)