XERRADA SOBRE LLEIS I DROGUES

    Jo crec sincerament que la xerrada que ens van oferir els mossos d’esquadra, Marcos i Gerard, va ser molt bona i interessant ja que ens van ajudar a adonar-nos de moltes coses i a prevenir i intentar aturar els riscos que suposen portar drogues al damunt, consumir-les a la via pública o traficar amb elles. També ens han deixat veure d’alguna manera el treball dur al que cada dia estan sotmesos. Vam estar parlant sobre el tipus de drogues que existeixen, ja siguin més fortes o més toves, com el cannabis, la cocaïna,... i més tipus de drogues. A més a més ens van ensenyar com seria l’actuació policial en cas que un menor d’edat fos detingut per consum, tinença o tràfic de drogues a la via pública posant en perill la seguretat de la gent.

    En resum, que a mi personalment em va semblar una xerrada molt interessant, útil i, sobretot, impactant, i crec que ens va servir a tots per conscienciar-nos de la mala influència que poden tenir les drogues en la nostra vida.

Daniel Simó (3rA)


XERRADA SOBRE LLEIS I DROGUES

    El passat dimarts 5 de febrer van venir els mossos d’esquadra a fer-nos a nosaltres, els alumnes de 3rA, una xerrada sobre lleis i drogues. En primer lloc, vam fer una llista sobre els  tipus de drogues que coneixíem, per saber més o menys del que parlem i ubicar-nos en el tema. Vam aportar tota la informació que teníem sobre el tema i tot i això ja vam veure que encara ens quedava molt per saber. Van sortir tres companys voluntaris per representar una petita escena, en la qual un grup d’amics estaven en un lloc públic fumant marihuana. Mitjançant aquesta escena els mossos ens van poder explicar una mica els seus procediments davant d’una situació similar, és a dir, com imposarien la llei.

    També ens van explicar com dividir les drogues entre legals i il·legals, i també a classificar-les en depressives, estimulants i al·lucinògenes. A més a més, ens van informar sobre la quantitat d’alcohol que es pot beure abans de conduir i a la vida quotidiana i de com s’imposa la llei quan parlem de l’alcohol.

    És a dir, que aquesta xerrada ens ha aportat molta informació, no només sobre les drogues,  sinó també sobre com actua la llei davant d’aquestes.

Meryem Jami (3rA)