Parlem de drogues 2011-2012


El 5 d'Octubre es van reunir, uns 300 joves, a la trobada, organitzada, a CaixaForum Barcelona en el marc del programa “Parlem de drogues”.

El fòrum, sobre els efectes del consum de drogues, es va dividir en tres workshops (tallers de treball) sobre alcohol, cànnabis i cocaïna. Es van desenvolupar a càrrec de científics especialitzats en cadascuna d’aquestes substàncies: Dr. Antoni Gual (alcohol), Dr. Rafael Maldonado (cànnabis) i Dr. Néstor Szerman (cocaïna).

Els tallers van desembocar en un debat final de tots el participants amb la doctora Nora Volkow (directora del National Institute on Drugs Abuse (NIDA) dels Estats Units), on els joves han pogut plantejar dubtes, inquietuds i reflexions sobre temes relatius a les conseqüències del consum d’aquestes substàncies.

El programa “Parlem de drogues” de l’Obra Social ”la Caixa”, busca sensibilitzar els joves i prevenir-los contra les drogues des d’un punt de vista científic i global, oferint recursos d’informació, orientació i formació a les famílies, a la comunitat educativa, als professionals de la salut i als joves.