Impulsem la robòtica. Tecnologies creatives a l’aula

És un programa adreçat a l'alumnat de 4t d'ESO en el marc de l'assignatura de Tecnologia. La primera fase del programa es va desenvolupar durant el curs 2013-14 a 52 instituts de Catalunya. Aquest curs hem estat seleccionats pel Departament d’Ensenyament per participar en la impulsió d’aquest projecte i ser-ne pioners. 
Les experiències fins ara han estat fantàstiques. Els alumnes estan molt ben predisposats i s'involucren perquè se senten partícips del que fan. Cada grup dissenya i desenvolupa el propi projecte, en concret els diferents grups estan creant, respectivament, un dispensador automàtic de menjar per a mascotes, un joc per a nens que segueix uns patrons de llum, un classificador de caramels en funció del sabor/color i un detector d’humitat per regar de forma automàtica la planta i programar un somriure.   
El projecte es desenvolupa a l’aula en un període que va d’octubre a gener. Les activitats es realitzen en equips d’alumnes i es treballa en tres fases (pràctiques guiades, creació d’un projecte lliure i presentació el 6 de febrer en una Fira de Tecnologia). 
En aquest projecte, l'alumnat treballa amb entorns de desenvolupament Processing i Arduino, que són petits ordinadors amb els quals es pot llegir informació de diferents sensors i actuadors. 
Comments