Tauler d'anuncis‎ > ‎

Smile 2016

8 de febr. 2016, 23:59 publicada per INS Roseta Mauri   [ actualitzat el 9 de febr. 2016, 0:58 ]

09/02/2016: SMILE PROGRAMME

Som els alumnes de 4t A i B de francès. Volem compartir amb vosaltres l’experiència que hem viscut amb l’arribada de dos auxiliars de conversa francesos, en Jules i Virgile.


El seu objectiu ha estat ajudar-nos en l’idioma, tant la pronunciació com l’escriptura.

Van arribar a finals de setembre i ens han acompanyat a les classes fins Nadal.


Els primers dies ens sentíem una mica avergonyides, ja que era el primer cop que es feia aquest projecte al centre, però a poc a poc ens vam ananr coneixent i la vergonya va desapareixent.


Per aprofitar millor la seva presència dividíem la classe en dos grups. Un grup treballava amb la professora i l’altre amb ells dos.


Les activitats que realitzàvem a classe eren variades però es centraven en l’expressió oral. Tot plegat formava part d’un projecte anomenat SMILE.


Vam treballar en el projecte a classe: l’escriptura, la pronunciació... i després el vam portar fora de l’aula.


Vam triar fer una ruta per la nostra ciutat on els vam mostrar els monuments més  emblemàtics mentre que algunes companyes ho enregistraven i altres ho explicaven en francès. Aquest projecte ens va servir per practicar l’idioma.


Per agraïr la seva col·laboració durant aquests mesos, els vam preparar una festa tradicional de Catalunya: els vam fer cagar el tió.


Primer els vam explicar la tradició del tió i després, amb la cançó impresa, els vam fer cagar el tió.El tió els va cagar dos cistells plens de productes típics de Reus: vermut, avellanes… i fins i tot Plim!


Ha estat  una experiència molt enriquidora que no dubtaríem a repetir.


Merci Virgile et Jules pour le travail que vous avez fait avec nous.